Vse novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

18. 12. 2015 | Novice

ACS gostil strokovnjake iz Samarske regije na študijskem potovanju v Sloveniji

V sodelovanju s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS) in Avtomobilskim grozdom Samarske regije (ACSR) je bilo za strokovnjake regijskega razvojnega centra Samarske regije izvedeno študijsko potovanje v Sloveniji.

22. 11. 2015 | Novice

On 22th November 2015 Automotive Cluster of Slovenia celebrates its 14th anniversary

Automotive Cluster of Slovenia, through its members managed to forge closely integrated network of development partners for most of the major automobile manufacturers

22. 11. 2015 | Novice

GIZ ACS Slovenski avtomobilski grozd obeležuje svojo 14. obletnico delovanja

22. novembra 2015 Slovenski avtomobilski grozd ACS obeležuje svojo 14. obletnico delovanja. Slovenski avtomobilski grozd je s pomočjo svojih članic uspel stkati tesno povezano mrežo razvojnih partnerjev za večino najpomembnejših proizvajalcev avtomobilov

12. 11. 2015 | Novice

Nepovratna sredstva za sofinanciranje kadrovskih štipendij

Javni Sklad RS za razvoj kadrov in štipendije objavil razpis za nepovratna sredstva za sofinanciranje kadrovskih štipendij

05. 11. 2015 | Novice

Aktivnosti ACS v podporo Strategiji pametne specializacije Slovenije

GIZ ACS, Slovenski avtomobilski grozd že od same zasnove koordinira aktivnosti svojih članov v okviru Strategije pametne specializacije Slovenije, saj aktivno vabi deležnike, predstavlja pobude ter išče komplementarna partnerstva za izvajanje projektov

04. 11. 2015 | Novice

V sklopu 6 delavnic prioritetnih področij SPS tudi uspešna delavnica na temo polimerov

GIZ ACS, Slovenski avtomobilski grozd je v okviru Strategije pametne specializacije Slovenije izvedel 6 delavnic na prioritetnih področjih. Med njimi je bila izvedena tudi delavnica na temo Nekovinski materiali za avtomobilsko industrijo (polimeri, kompoziti)

21. 10. 2015 | Novice

Objavljen razpis za izbor projektov s področja bio-polimerov

Na spletni strani projekta POLY4EMI objavljen razpis za izbor projektov s področja bio-polimerov

12. 10. 2015 | Novice

Konferenca NIDays 2015

Pridružite se konferenci NIDays 2015 - 12.11.2015 v Ljubljani

07. 10. 2015 | Novice

Oskrbovalne verige v znanosti in praksi (14-16.10)

V okviru mednarodnega poslovno-logističnega kongresa OSKRBOVALNE VERIGE V ZNANOSTI IN PRAKSI, tudi letos sledijo ciljem, s katerim želijo organizatorji predstavljati dobre prakse in modele ter tako spodbujati učinkovitost in produktivnost

06. 10. 2015 | Novice

Central & Eastern European Automotive Forum, Praga, 13 in 14.10.2015

GIZ ACS, slovenski avtomobilski grozd, se bo že drugo leto zapored predstavil s predstavitvijo slovenske avtomobilske dobaviteljske industrije na vodilnem sektorskem forumu, CEE Automotive, ki bo 13. in 14. 10. potekal v Pragi.

23. 09. 2015 | Novice

Kampanja "Čisti dizel" pravi odgovor na afero "Volkswagen"

S septembrom je okoljevarstveni standard Euro 6, ki zmanjšuje dovoljene vrednosti nekaterih plinov in trdnih delcev v izpuhih, stopil v veljavo tudi za vse nove avtomobile, naprodaj v državah Evropske unije. Ob tej priložnosti je več predstavnikov evropske avtomobilske industrije, med njimi tudi Evropsko združenje za avtomobilsko dobaviteljsko industrijo (CLEPA), katerega član je Slovenski avtomobilski grozd (ACS), sklenilo lansirati spletno kampanjo Clean Diesel. Direktor ACS Dušan Bušen ocenjuje, da gre za zelo pomembno evropsko kampanjo, še zlasti ob zadnjem izbruhu afere »Volkswagen«, saj na ta način avtomobilska industrija ozavešča širšo javnost o pomembnosti realizacije okolijskih zavez, predvsem pa potrošnike informira o treh glavnih ciljih najnovejše generacije dizelske tehnologije - čistejše dizelsko gorivo, napredni motorji z notranjim izgorevanjem in učinkovitejši tehnološki nadzor izpustov.

22. 09. 2015 | Novice

Slovenskim podjetjem predstavljene možnosti vstopa v nabavno verigo skupine BMW

Javna agencija SPIRIT Slovenija je v sodelovanju s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS), BMW Group in BMW Group Slovenija organizirala video konferenco za slovenska podjetja iz avtomobilskega sektorja. Na dogodku so udeležencem predstavili zahteve in standarde, ki jih ima BMW do dobaviteljev ter koncept poslovnega dogodka »Dan slovenskih dobaviteljev« na sedežu BMW v Münchnu, ki ga SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji pripravlja 10. marca 2016.

25. 05. 2015 | Novice

ACS oddal pobude za Strategijo pametne specializacije (SPS)

Slovenski avtomobilski grozd (ACS) je oddal tri pobude za Strategijo pametne specializacije (SPS), s katerimi se je odzval na javni poziv za opredelitev perspektivnih tehnoloških področij in produktnih smeri, podan s strani Službe vlade RS za razvoj (SVRK). V pobude so vključeni vsi člani ACS ter drugi partnerji iz sektorja, domene pobud pa so Pametne tovarne, Mobilnost in Razvoj materialov.

14. 05. 2015 | Novice

V teku so priprave na Strategijo pametne specializacije (SPS)

Ta teden je v organizaciji Slovenskega avtomobilskega grozda (ACS) potekala delavnica za pripravo in predstavitev identificiranih tehnoloških področij kot odziv na javni poziv za opredelitev perspektivnih tehnoloških področij in produktnih smeri Strategije pametne specializacije (SPS), ki je bil s strani Službe vlade RS za razvoj (SVRK) objavljen konec aprila.

14. 04. 2015 | Novice

Informacijska podpora ključna za dobavitelje v avtomobilski industriji

Udeleženci nedavnega seminarja SAP Automotive Consulting Solutions, ki ga je organiziral Slovenski avtomobilski grozd ACS skupaj s svojim članom SFC Automotive, so slišali odgovore na ključna vprašanja, s katerimi se soočajo dobavitelji v avtomobilski industriji. Poleg tega pa so IT-rešitve vključevale tudi predstavitve, kako se uporabljajo v praksi in kaj prinašajo.

07. 04. 2015 | Novice

Potenciali e-mobilnosti v Sloveniji in po svetu

Na delavnici Globalne priložnosti za mala in srednje velika podjetja v e-mobilnosti je pred dnevi Evropsko združenje za avtomobilsko dobaviteljsko industrijo (CLEPA) v sodelovanju s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS) pripravilo zanimiv pogovor o trendih, mehanizmih in poslovnih priložnostih električne mobilnosti, tako v Sloveniji kot globalno. Da vlada v Sloveniji veliko zanimanja za to področje, priča tudi podatek, da se je delavnice udeležilo kar 24 predstavnikov slovenskih podjetij in institucij.

24. 03. 2015 | Novice

Predstavili bodo rešitve svetovno znanih dobaviteljev

Ljubljana, 24. marec 2015 – Vse več podjetij se zaveda pomena obvladovanja neposrednih dobav, učinkovite priprave transportov, načrtovanja vračljive embalaže in podobno. Zato Slovenski avtomobilski grozd ACS, skupaj s svojim članom SFC Automotive, organizira seminar SAP Automotive Consulting Solutions, kjer bodo na konkretnih primerih predstavili rešitve svetovno znanih dobaviteljev, kot so Faurecia, Grammer, Henkel, Magna, Mahle, Valeo in drugi. Seminar bo potekal v četrtek, 26. marca 2015, v Austria Trend hotelu.

10. 02. 2015 | Novice

Ustanovili evropski Svet za izobraževanje za več novih delovnih mest v avtomobilski industriji

Ljubljana, 10. februar 2015 – Direktor Slovenskega avtomobilskega grozda ACS Dušan Bušen je nedavno v Bruslju na ustanovnem dogodku o rasti in zaposlovanju Sveta za izobraževanje v avtomobilski industriji uspešno predstavil koncept izobraževanja dobaviteljev v avtomobilski industriji v Sloveniji. Predstavitev je temeljila predvsem na izpostavljanju dobrih praks EU projekta Aqua, ki ga je Evropska komisija podprla v okviru programa vseživljenjskega učenja. Namen Sveta je oblikovati nabor potrebnih znanj in dobrih praks, s čimer bi zmanjšali pomanjkanje ustrezno izobraženega kadra v avtomobilski industriji in dali možnost zaposlitve mladim generacijam.