Vse novice

Vse vsebine Novice Nagrajene inovacije Aktualni članki

12. 12. 2014 | Novice

Veliko zanimanja podjetij za izboljšanje interne logistike

Ljubljana, 12. december 2014 – Več kot 50 udeležencev brezplačnega seminarja Interna logistika dobaviteljev avtomobilske industrije, ki ga je organiziral Slovenski avtomobilski grozd ACS v sodelovanju s podjetjem M2M, je spoznavalo načine, kako izboljšati proizvodne procese, zmanjšati prevelike zaloge in stroške izrednih dostav.

10. 12. 2014 | Novice

Vabilo na seminar: Interna logistika dobaviteljev avtomobilske industrije

Seminar bo potekal 10. decembra 2014 s pričetkom ob 14:15 uri v predavalnici II/4 (2. nadstropje) Fakultete za strojništvo, UL, Aškerčeva 6, 1000 Ljubljana.

28. 11. 2014 | Novice

ACS že 13 let spleta partnersko mrežo dobaviteljev avtomobilski industriji

ACS že 13 let spleta partnersko mrežo dobaviteljev avtomobilski industriji Ljubljana, 28. november 2014 – Slovenski avtomobilski grozd ACS obeležuje 13 let delovanja, od kar so na podlagi lastnega znanja in z intenzivnim vlaganjem v tehnologijo in razvoj prerasli iz majhne skupine med seboj nepovezanih podjetij in institucij v tesno povezano mrežo razvojnih partnerjev večine najpomembnejših svetovnih proizvajalcev avtomobilov.

12. 11. 2014 | Novice

National Instruments: NIDays 2014 - Ljubljana, 12. november 2014

Ljubljana - 14. oktober 2014 - NIDays 2014 je največja konferenca družbe NI, namenjena inženirjem, znanstvenikom in predavateljem v Sloveniji.

11. 11. 2014 | Novice

Uspešna predstavitev slovenskih podjetij v KIA Motors na Slovaškem

Žilina, 11. november 2014 –V skupni organizaciji Javne agencije SPIRIT Slovenija, Slovenskega avtomobilskega grozda (ACS) in Veleposlaništva RS v Bratislavi je danes potekal »Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev« v podjetju KIA Motors Slovaška. Slovenski udeleženci so izrazili zadovoljstvo z organizacijo in pričakujejo konkretne rezultate v prihodnjih mesecih.

06. 11. 2014 | Novice

Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju KIA Motors na Slovaškem

Ljubljana, 6. november 2014 – Javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s Slovenskim avtomobilskim grozdom (ACS) in Veleposlaništvom RS v Bratislavi organizira »Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev« v podjetju KIA Motors Slovakia. Dogodek, ki bo 11. novembra 2014 v Žilni na Slovaškem, predstavlja nadaljevanje izjemno odmevnih in uspešno izvedenih predstavitev slovenskih dobaviteljev v razvojno-inovacijskih centrih BMW Group, Škoda Auto, FIAT Group in AvtoVAZ lani in letos.

30. 10. 2014 | Novice

Razpravljali so o možnostih medpanožnega sodelovanja avtomobilske in letalske industrije

Gradec, 30. oktober 2014 – Na povabilo Štajerskega avtomobilskega grozda AC Styria se je sedem skupin predstavnikov avtomobilskih grozdov iz vse Evrope udeležilo prve konference o mobilnosti, ki je pred dnevi potekala v Gradcu. Namen konference je bil raziskovanje projektov medpanožnega sodelovanja avtomobilske in letalske industrije.

10. 10. 2014 | Novice

17. redna seja skupščine ACS

Oktober 2014 / Slovenija, Ljubljana - 10. oktobra 2014 je zasedala Skupščina GIZ ACS na 17. redni seji ter potrdila revidirano letno poročilo za leto 2013. Za obdobje štirih let je bil ponovno potrjen dosedanji direktor, g. Dušan Bušen.

24. 09. 2014 | Novice

Veliko zanimanja podjetij za izobraževanje o implementaciji standardov kakovosti v avtomobilski industriji AQUA

Ljubljana, 24. september 2014 – Slovenski avtomobilski grozd (ACS) bo od 30. septembra do 2. oktobra organiziral tridnevno modularno izobraževanje, na katerem bodo dobavitelji avtomobilski industriji pridobili potrebna znanja za uspešno integracijo različnih standardov kakovosti v svoje izdelke. Zanimanja slovenskih podjetij za izobraževanje je veliko, saj so tovrstna znanja ključnega pomena za uspešno vključevanje v razvojne projekte v avtomobilski mehatroniki.

10. 09. 2014 | Novice

S pravo kalkulacijo cen do boljših poslovnih rezultatov

Ljubljana, 10. september 2014 – Slovenski avtomobilski grozd (ACS) želi opozoriti podjetja na pomembnost kalkulacij, saj so prav neupoštevanje pravil ekonomike in slabe ocene možnosti prodaje nemalokrat vzrok za slabo poslovanje podjetij. Zato ACS 18. septembra organizira izobraževanje z naslovom Kalkulacije cen v proizvodnih podjetjih z veliko serijsko proizvodnjo. S tem želi prikazati nekatere možne načine oziroma prijeme pri sestavljanju kalkulacij in predstaviti primere, kako jih sestavljajo v velikem podjetju s serijsko proizvodnjo.

30. 07. 2014 | Novice

Ruski holding TPLANTS v Sloveniji išče nove dobavitelje

Ljubljana, 30. julij 2014 – Na povabilo Slovenskega avtomobilskega grozda ACS in v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija ta teden od ponedeljka do petka v Sloveniji gostuje gospodarska delegacija holdinga TPLANTS iz Ruske federacije. Predstavniki vodilnega proizvajalca lahke in težke transportne mehanizacije bodo obiskali 14 slovenskih dobaviteljev avtomobilski industriji, dodatno pa se jim bo predstavilo še sedem podjetij, saj je namen obiska stkati vezi in poslovno sodelovanje z novimi dobavitelji.

11. 07. 2014 | Novice

Slovenska podjetja spoznavala razgradnjo in reciklažo vozil po nemško

Ljubljana, 11. julij 2014 – Slovenska podjetja so v okviru 3. študijskega obiska projekta S_LIFE spoznala in videla tehnologije za ločevanje in recikliranje materialov v avtomobilski industriji v podjetjih BMW, Porsche in Daimler. Dvodnevni obisk, ki se je končal včeraj, sta organizirala Slovenski avtomobilski grozd (ACS) in SPIRIT Slovenija, javno agencijo RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma.

17. 06. 2014 | Novice

V okviru projekta S_LIFE v podjetja BMW, Porsche in Daimler

Ljubljana, 17. junij 2014 – Projekt S_LIFE se nadaljuje in po uspešnem 2. študijskem obisku v Belgiji in na Nizozemskem bodo udeleženci 3. študijskega obiska obiskali podjetja BMW, Porsche in Daimler. Obisk bo potekal 9. in 10. julija 2014 na Bavarskem in v regiji Baden Württemberg, pred tem (7. in 8. julija) pa bo v BMW Welt v Münchnu potekal dvodnevni forum “Car of the future”.

27. 05. 2014 | Novice

Podjetja vabljena na študijski obisk v okviru projekta S_LIFE

Ljubljana, 27. maj 2014 – Slovenski avtomobilski grozd (ACS) bo v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, javno agencijo Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma, organiziral že drugi študijski obisk na temo tehnologij za ločevanje in sortiranje materialov za recikliranje in podobno uporabo komponent. Sredi junija si bodo v okviru EU projekta S_LIFE, ki se ukvarja z učinkovito uporabo materialov skozi celotno življenjsko dobo vozila, ogledali primere dobrih praks v Belgiji in na Nizozemskem.

19. 05. 2014 | Novice

Sedem slovenskih podjetij se bo predstavilo japonskim proizvajalcem vozil

Ljubljana, 19. maj 2014 – Tudi letos se bo sedem slovenskih podjetij udeležilo mednarodnega sejma dobaviteljev avtomobilski industriji Automotive Engineering Exposition, ki bo potekal ta teden v japonskem mestu Yokohama. Japonski trg predstavlja odlično priložnost in hkrati pomemben cilj v okviru poslovne politike Slovenskega avtomobilskega grozda ACS, kar še posebno velja za sodelovanje z japonskimi proizvajalci vozil, ki imajo proizvodne lokacije v EU.

12. 05. 2014 | Novice

Razpravljali so o izzivih za slovenske avtomobilske dobavitelje

Ljubljana, 12. maj 2014 – »Slovenska avtomobilska industrija je postavljena pred pomembne zahteve in izzive na področjih ekologije, varnosti, zanesljivosti in izboljšav materialov in tehnologij. Glavni izziv pa je, kako ustvariti avto, ki bo cenovno sprejemljiv, ki bo ponujal več udobja in bo ekološko čist.« S temi uvodnimi besedami je direktor Slovenskega avtomobilskega grozda ACS Dušan Bušen odprl 9. posvet Slovenskega avtomobilskega grozda z naslovom »Trajnostni razvoj avtomobilske industrije v srednji in jugovzhodni Evropi«, ki je v petek potekal v Ljubljani. Udeležilo so se ga je skoraj sto pomembnih predstavnikov iz gospodarstva, ministrstev, tričlanska delegacija predstavnikov japonskih proizvajalcev vozil in drugi domači ter tuji strokovnjaki.

30. 04. 2014 | Novice

Slovenski avtomobilski dobavitelji poglabljajo sodelovanje z največjim proizvajalcem vozil na svetu

Ljubljana, 30. april 2014 – Samarsko regijo je ob sodelovanju neprofitnega partnerstva "Rusko-slovenski poslovni klub" pred dnevi obiskal izredni in pooblaščeni veleposlanik Republike Slovenije v Ruski federaciji Primož Šeligo kot vodja gospodarske delegacije slovenskih podjetij iz sektorja avtomobilske dobaviteljske industrije, ki sta jo organizirala GIZ ACS, Slovenski avtomobilski grozd in javna agencija SPIRIT Slovenija. V delegaciji je sodelovalo 18 slovenskih podjetij s skupnim prometom 2,8 milijard evrov, kar vključuje tudi njihova nosilna podjetja.

25. 04. 2014 | Novice

Uspešna predstavitev slovenskih avtomobilskih dobaviteljev v podjetju AvtoVAZ

Ljubljana, 25. april 2014 – V ruskem Toljatiju se danes zaključuje »Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev« v podjetju AvtoVAZ, ki so ga skupaj pripravili javna agencija SPIRIT Slovenija, Avtomobilski grozd Slovenije (ACS) in slovensko-ruski poslovni klub v Toljatiju. Dvodnevni dogodek, ki se ga je udeležilo 15 slovenskih podjetij, predstavlja nadaljevanje izjemno odmevnih in uspešno izvedenih predstavitev slovenskih dobaviteljev v razvojno-inovacijskih centrih BMW Group, Škoda Auto in FIAT Group.

16. 04. 2014 | Novice

Slovenska podjetja tudi na sejmu Automechanika Istanbul

Ljubljana, 16. april 2014 – Na nedavnem sejmu Automechanika Istanbul, ki je eden najpomembnejših sejmov ne le za Turčijo, temveč tudi za ves Bližnji Vzhod, severno Afriko in deloma tudi Azijo, so se predstavila tudi štiri slovenska podjetja in Slovenski avtomobilski grozd (ACS). Turški trg predstavlja za Slovenijo zelo velik potencial, zato je sodelovanje s turško avtomobilsko industrijo tudi ena izmed prioritet ACS.

01. 04. 2014 | Novice

Slovenski dobavitelji se bodo predstavili ruskemu AvtoVAZU

Ljubljana, 1. 4. 2014 – Po izjemno odmevnih in uspešno izvedenih predstavitvah slovenskih dobaviteljev v razvojno-inovacijskih centrih BMW Group, Škoda Auto in FIAT Group v minulem letu, GIZ ACS Slovenski avtomobilski grozd in javna agencija SPIRIT Slovenija nadaljujeta s tovrstno skupno prakso in organizirata »Dan slovenskih avtomobilskih dobaviteljev«, ki bo potekal 24. in 25. aprila 2014 v AvtoVAZU (Togliatti, Samarska regija, Ruska federacija, sestavni del skupine Renault-Nissan).

14. 03. 2014 | Novice

Podpis Pogodbe o dodelitvi finančne spodbude za investicijski projekt podjetja Hella Saturnus Slovenija, d. o.o., Ljubljana

Ljubljana, 14. marca 2014 - Danes sta minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja in generalni direktor družbe Hella Saturnus Slovenija, d. o. o., Christof J. Droste podpisala pogodbo o dodelitvi finančne spodbude podjetju Hella Saturnus za širitev in diverzifikacijo razvoja s ciljem globalne odgovornosti in povečanje inovativnih proizvodnih procesov ter uvedbe novih izdelkov svetlobne opreme.